ВестиВечерас 12. „Сабор косовских Срба Тимочке Kрајине” у Зајечару

Вечерас 12. „Сабор косовских Срба Тимочке Kрајине” у Зајечару

12. „Сабор косовских Срба Тимочке Kрајине”

„Сабор косовских Срба Тимочке Kрајине”, 12. по реду, биће организован и ове године у Зајечару и Звездану. Промоција Сабора биће вечерас у 18 сати на зајечарском Тргу, када ће наступити KУД „Божур” из Звездана.

У суботу, 22. јуна, тачно у подне, у Звездану ће бити отворена изложба народне ношње, у 13 часова почиње такмичење у кувању пасуља, док ће у 15 сати бити отворена Изложба домаће радиности. Истовремено ће почети и такмичење произвођача ракије и вина. Након дефилеа учесника који почиње у 18 сати и 30 минута у Дому културе у Звездану биће организован културно уметнички програм. Наступиће Градски фолклорни ансамбл „Зора” из Зајечара, као и KУДови: „Божур” из Звездана, „Зоран Гајић” из Рготине, „Илинско врело” из Илина, „Ђорђе Генчић” из Великог Извора, „Врело” из Шаркамена, „Пензионер” из Зајечара и „Опленац” из Тополе.

Организатор манифестације је Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Звездан, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб