Тимочка КрајинаБорВечерас концерт нишког музичког састава „EYOT” у Бору

Вечерас концерт нишког музичког састава „EYOT” у Бору

Музички бенд „EYOT”: Концертна серија „Џез Истока” (Бор)

„EYOT” бенда из Ниша вечерас ће одржати концерт у сали биоскопа „Звезда” у Бору. Овај концерт музичког састава „EYOT” одржава се као део њихове концертне серије „Џез Истока” под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

Након снимања на Лепенском Виру, музички састав „EYOT” наставља серију концерата у градовима на истоку Србије. Због познатих околности,у условима које диктира здравствена ситуација, организатори нису у могућности да представе листу свих наступа па ће то радити појединачно за сваки концерт.

Ову концертну серију подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије, а први наступ група ЕYОТ одржаће у Бору данас 12. октобра у Великој сали биоскопа „Звезда” са почетком од 19:00 сати.

Концерт организује Центар за културу „Бор”, а цена улазнице је 200,00 динара.

„EYOT” је српска музичка група из Ниша. Основана је 2008. године. Након првог великог концерта на „Nišville Jazz Festivalu” у Нишу 2009. године заокупљују пажњу музичке критике и публике широм света. Њихова музика представља свежи звук који спаја културу џеза, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе

Биографија групе „EYOT” спада у изузетне приче за било које време и за било који део света. Објавили су до сада четири албума – све за иностране издавачке куће – и наступили у више од 20 земаља широм света, што је невероватно достигнуће за било који састав, а посебно онај који свира џез.

Сјајно прихваћени од публике и музичке критике где год да дођу. Њихови концерти изузетан су доживљаји: увек испуњени посебном енергијом која слушаоца води далеко по хоризонтима наглашене осећајности.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб