ВестиВедро са периодичним наоблачењем, максимална дневна око 27 степени

Ведро са периодичним наоблачењем, максимална дневна око 27 степени

Корњаче прелазе улицу
Фото: Shutterstock, илустрација

Данас у Србији претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 8 до 16, највиша од 26 до 31 степен. Увече на северу и западу Србије јаче наоблачење које ће током ноћи условити кишу и локалне пљускове са грмљавином, а ветар ће бити у скретању на северозападни.

Последњег дана радне недеље у Зајечару ведро са периодичним наоблачењем. Ветар слаб до умерен, источни. Минимална температура око 10, максимална дневна око 27 степени. Првог дана викенда у Зајечару облачно са неколико пљускова и грмљавином. Најнижа температура 13, највиша око 24 степена.

Празнични дани и продужени викенд сигурно ће донети већи број возила и појачан саобраћај током целог дана. Већи број возила очекујемо на излазима из већих градова као и на свим путевима који воде ка туристичким местима и викенд насељима, наводе из Ауто мото савеза Србије.

Из АМСС додају да данашње дневне температуре, које ће ићи и до 30 степени, условљавају добру проходност путева, али ипак саветују возачима да имају више пажње и стрпљења, јер ће их поред добре проходности путева на појединим деоницама чекати успорена вожња због започетих радова.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије” на наплатним станицама нема задржавања.

Такође, према последњим информацијма Управе граничне Полиције на путничким терминалима наших граничних прелаза тренутно нема дужих задржавања од 30 минута. Међутим, како наводе из АМСС, време чекања је релативно и у празничним данима често променљиво, па саветују возачима да се на време информишу и користе алтернативне граничне прелазе.

На теретним терминалима на граничном прелазу Хоргош, излаз, ТМВ чека се 360 мин, на Kелебији, излаз, ТМВ 360 мин, а на Батровцима, излаз, ТМВ 120 мин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб