ДруштвоВремеВеома сунчано и топло, до 36 степени

Веома сунчано и топло, до 36 степени

Девојка у мајици „Тимочка” стоји поред гране дрвета

У Србији ће данас бити претежно сунчано и веома топло, од средине дана у југозападним, јужним, југоисточним и источним пределима уз локални развој облачности очекују се краткотрајни пљускови са грмљавином. Дуваће слаб, углавном северни ветар. Најнижа температура од 17 до 23 степена, највиша дневна од 34 до 36 степени.

У Зајечару већи сунчано и веома топло. Дуваће слаб ветар, северног правца. Минимална температура 20, максимална дневна до 35 степени. Сутра сунчано и топло. Најнижа температура 19, највиша око 36 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике неће погодовати особама са срчаним и респираторним обољењима.

Могући су раздражљивост, несаница и малаксалост.

Препоручује се смањење физичких активности и боравак у хладовини.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује умеренији интензитет саобраћаја у односу на дане викенда, али и даље појачан на ауто-путевима у Србији. Најоптерећенији су путни правци ка Бугарској, Северној Македонији и Црној Гори.

Посебна пажња у вожњи потребна је на деоницама на којима је због радова саобраћај измењен.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавање је: на излазу из Србије на прелазу Градина 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање је: на Хоргошу и Батровцима 120 минута; на Келбији, Прешеву и Шиду 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб