Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Вице Лалић: Уређују се зелене површине у граду, замењује дотрајала улична расвета у селима
ЈКП „Тимок – одржавање”: Уређење зелених површина у граду, замена дотрајале уличне расвете у селима

Вице Лалић: Уређују се зелене површине у граду, замењује дотрајала улична расвета у селима

Радници Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” ових дана активно раде на замени дотрајале уличне расвете како у граду, тако и у селима, али и на уређењу зелених површина. Како је предвиђено планом и програмом предузећа, до краја године ће дотрајале сијалице бити замењене у свим зајечарским селима, а неке улице у граду, добиће нову расвету.

ЈКП „Тимок – одржавање”: Замена дотрајале уличне расвете у селима
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

„Пре неколико дана су завршени радови на замени дотрајале уличне расвете у Метришу, а у току су радови у Копривници и Јелашници. Завршетак тих радова се очекује када то временски услови дозволе. Након тога, у плану је замена сијалица у Бруснику, Халову и Мариновцу, а затим и у осталим селима, где је улична расвета дотрајала. Осим тога, активно радимо и на редовном одржавању уличне расвете у граду, а план је и да на неким локацијама, где су месне заједнице сигнализирале проблем, поставимо нову расвету. Такав пример је део улице 14. српске ударне бригаде где су отпочели радови на реконструкцији и доради јавног осветљења, а завршетак радова се очекује до краја наредне недеље”, рекао је Вице Лалић, помоћник директора ЈКП „Тимок – одржавање” и додао:

ЈКП „Тимок – одржавање”: Замена дотрајале уличне расвете у селима
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

„Оно што поново морам да нагласим је то, да предузеће располаже само једном корпом за замену сијалица, па је немогуће све кварове на уличној расвети отклонити у исто време. Зато молимо грађане за стрпљење, јер осим редовног одржавања које је обухваћено планом и програмом предузећа, радимо и на појединичаним пријавама које свакодневно стижу што путем сајта, где се налази образац за пријаву проблема, што путем телефона. Нећемо занемарити ниједан део града, а исти је случај и са селима на подручју града Зајечара”.

ЈКП „Тимок – одржавање”: Уређење зелених површина у граду
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

Осим дотрајале уличне расвете, већ недељама уназад се активно ради и на редовном одржавању зелених површина.

„Велика зелена површина око Основне школе ’Хајдук Вељко’ јуче је покошена, уређене су зелене површене у улици Тимочки кеј, као и „Сунчана стаза” и фудбалски терени на самој Краљевици. Поред одржавања зелених површина, активно се ради и на уређењу путних појасева. Започети су радови на уређењу простора поред атарског пута Грљан–Вратарница, који ће, због временских услова који нам не иду на руку, бити завршени наредних дана”, истиче Лалић.

ЈКП „Тимок – одржавање”: Уређење зелених површина у граду
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

Након уређења простора око поменутог атарског пута, почеће радови и на путном правцу Салаш–Копривница–Мала Јасикова–Дубочане, као и Вражогранац–Трнавац.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће, девојка

Данас претежно облачно и хладније, у неким деловима мешовите падавине, на планинама снег

У већем делу Србије претежно облачно и хладније, на југозападу, југу и истоку Србије у …

Јесен, лишће

Тмуран јесењи дан пред нама, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро хладно, понегде слаб мраз и магла. Ујутро и преподне на северозападу, а …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница