Timočka Timočka
Početna / Vesti / Vice Lalić: Uređuju se zelene površine u gradu, zamenjuje dotrajala ulična rasveta u selima
JKP „Timok – održavanje”: Uređenje zelenih površina u gradu, zamena dotrajale ulične rasvete u selima

Vice Lalić: Uređuju se zelene površine u gradu, zamenjuje dotrajala ulična rasveta u selima

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” ovih dana aktivno rade na zameni dotrajale ulične rasvete kako u gradu, tako i u selima, ali i na uređenju zelenih površina. Kako je predviđeno planom i programom preduzeća, do kraja godine će dotrajale sijalice biti zamenjene u svim zaječarskim selima, a neke ulice u gradu, dobiće novu rasvetu.

JKP „Timok – održavanje”: Zamena dotrajale ulične rasvete u selima
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Pre nekoliko dana su završeni radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Metrišu, a u toku su radovi u Koprivnici i Jelašnici. Završetak tih radova se očekuje kada to vremenski uslovi dozvole. Nakon toga, u planu je zamena sijalica u Brusniku, Halovu i Marinovcu, a zatim i u ostalim selima, gde je ulična rasveta dotrajala. Osim toga, aktivno radimo i na redovnom održavanju ulične rasvete u gradu, a plan je i da na nekim lokacijama, gde su mesne zajednice signalizirale problem, postavimo novu rasvetu. Takav primer je deo ulice 14. srpske udarne brigade gde su otpočeli radovi na rekonstrukciji i doradi javnog osvetljenja, a završetak radova se očekuje do kraja naredne nedelje”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok – održavanje” i dodao:

JKP „Timok – održavanje”: Zamena dotrajale ulične rasvete u selima
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Ono što ponovo moram da naglasim je to, da preduzeće raspolaže samo jednom korpom za zamenu sijalica, pa je nemoguće sve kvarove na uličnoj rasveti otkloniti u isto vreme. Zato molimo građane za strpljenje, jer osim redovnog održavanja koje je obuhvaćeno planom i programom preduzeća, radimo i na pojediničanim prijavama koje svakodnevno stižu što putem sajta, gde se nalazi obrazac za prijavu problema, što putem telefona. Nećemo zanemariti nijedan deo grada, a isti je slučaj i sa selima na području grada Zaječara”.

JKP „Timok – održavanje”: Uređenje zelenih površina u gradu
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Osim dotrajale ulične rasvete, već nedeljama unazad se aktivno radi i na redovnom održavanju zelenih površina.

„Velika zelena površina oko Osnovne škole ’Hajduk Veljko’ juče je pokošena, uređene su zelene površene u ulici Timočki kej, kao i „Sunčana staza” i fudbalski tereni na samoj Kraljevici. Pored održavanja zelenih površina, aktivno se radi i na uređenju putnih pojaseva. Započeti su radovi na uređenju prostora pored atarskog puta Grljan–Vratarnica, koji će, zbog vremenskih uslova koji nam ne idu na ruku, biti završeni narednih dana”, ističe Lalić.

JKP „Timok – održavanje”: Uređenje zelenih površina u gradu
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Nakon uređenja prostora oko pomenutog atarskog puta, počeće radovi i na putnom pravcu Salaš–Koprivnica–Mala Jasikova–Dubočane, kao i Vražogranac–Trnavac.

Možda će Vas zanimati

Vremenska nepogoda u Zaječaru

Nevreme u Zaječaru izazvalo brojne štete

Nevreme, koje još traje, izazvalo je brojne štete i rušenje drveća i oštećenje električnih stubova …

Grad Zaječar: Statistički podaci o virusu COVID-19

Još troje Zaječaraca pozitivno na korona virus

Ukupno je, u poslednjih 24 sata, obrađeno 59 uzoraka poslatih laboratoriji „Vatreno oko” u Nišu. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica