Вицешампионка Европе и четврта тенисерка света у конкуренцији глувих и наглувих Боранка Сташа Србуловић почиње такмичење на „Аустралијан опену“

Вицешампионка Европе и четврта тенисерка света у конкуренцији глувих и наглувих Боранка Сташа Србуловић почиње такмичење на „Аустралијан опену”

Вицешампионка Европе и четврта тенисерка света у конкуренцији глувих и наглувих Боранка Сташа Србуловић налази се у Мелбурну, где ће 26. јануара 2023. започети такмичење на „Аустралијан опену”.

На позив најбољег тенисера света Новака Ђоковића, ова талентована борска тенисерка припреме за предстојеће такмичење одрадила је у Тениском центру „Новак”. До њиховог сусрета дошло је на његовој академији, где је била у пратњи родитеља.

Новак Ђоковић је још једном показао зашто је број један. Чим је чуо да је Сташа добила позив од „Аустралијан опена” да заигра на њиховом турниру, одлучио је да помогне. На себе је преузео све Сташине трошкове током тренирања у Београду. Оваквим гестом Ноле је још једном показао колико срце има и да је увек ту за све наше спортисте и оне којима је помоћ преко потребна.

Талентована Боранка је спремна за једно од највећих такмичења у каријери, које је на програму од 26. до 29. јануара 2023. а слободно време у Мелбурну користи да у друштву тренера одлази на мечеве Отвореног првенства Аустралије, јер како и сама каже Новак јој је највећи тениски идол и неко на кога се угледа, а гледајући најбољег на свету и остале тенисере и тенисерке из светског врха, може само да напредује.

Сташина жеља је да буде прва на свету и да на наредним Олимпијским играма за глуве и наглуве својој земљи донесе медаљу. Поред неоспорног талента, упорности и жељи коју поседује, сигурни смо да ће ускоро заблистати на првом месту.