ВестиВише од 220 полицијских службеника интензивно трага за дванаестогодишњом Моником

Више од 220 полицијских службеника интензивно трага за дванаестогодишњом Моником

МУП: Потрага за несталом Моником Каримановић
Фото: МУП РС

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је у Орешцу код Књажевца да више од 220 полицијских службеника интензивно трага за дванаестогодишњом Моником Каримановић, чији је нестанак полицији пријављен у петак поподне.

МУП: Потрага за несталом Моником Каримановић
Фото: МУП РС

„Од када је мајка пријавила њен нестанак, ово је апсолутни приоритет у раду Министарства унутрашњих послова. У потрази су ангажовани припадници полицијских управа у Нишу и Зајечару, Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере. Искористили смо све расположиве ресурсе и људске и материјалне и користимо их и даље како би пронашли девојчицу”, истакао је Ребић.

Директор полиције је, непосредно пре него што је дошао у Орешац, посетио родитеље мале Монике, како би их обавестио шта је полиција до сада предузела.

МУП: Потрага за несталом Моником Каримановић
Фото: МУП РС

„На основу доказа до којих смо дошли сматрамо да је извршилац овог кривичног дела Нинослав Јовановић из Малче. Постоје докази да је он украо једно возило у ком је полиција пронашла његове отиске и трагове који указују да је са њим била и Моника. Утврдили смо да су једно време боравили у овом месту, док смо на другом месту пронашли Моникин ранац”, рекао је директор и додао да полиција има и изјаве два сведока који су потврдили да су Јовановића видели са девојчицом.

Ребић је истакао да верује да ће полиција у најскорије време пронаћи девојчицу и додао да ће се током ноћи са термовизијским камерама наставити претрага терена. Са директором полиције у Орешцу су били и начелници полицијских управа у Нишу и Зајечару са својим полицајцима, као и најискуснији оперативци из седишта Министарства унутрашњих послова.

Ребић је подсетио да је Јовановића, који је од 2006. до 2018. године био у затвору на издржавању казне због сексуалних деликата, полиција само неколико дана по изласку поново ухапсила, јер је на друштвеним мрежама слао поруке непримерене садржине. Он је у притвору био до марта ове године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб