Вратило се сунце, до 23 степена

Јесен, гране, лишће

У Србији претежно сунчано време. У Војводини променљиво, понегде са слабом кишом. Ветар слаб и умерен западни и југозападни, у планинским пределима јужне и источне Србије повремено и јак. Најнижа температура од 6 до 12, највиша од 19 до 23 степена.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 8, максимална дневна око 22 степена. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно, са више сунца. Најнижа температура 6, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике изазваће тегобе код већине хронично оболелих.

Нарочито се опрез саветује астматичарима, срчаним болесницима, као и нервно лабилним особама.

Од метеоропатских реакција могу бити присутни главобоља, нервоза и болови у костима и зглобовима.

Максимална концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 240 минута; на Келебији 180 минута; на Батровцима 120 минута; на Градини 60 минута.