Врели летњи дан, до 40 степени

Небо — Сунчано време
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији претежно сунчано и веома топло. После подне се у Војводини очекују се временске непогоде: јаки пљускови, грмљавина, локално олујни ветар и град. Ветар слаб и умерен, југозападни. Најнижа температура од 20 до 25, а највиша од 36 до 40 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло. Минимална температура 22, максимална дневна око 38 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и веома топло. Најнижа температура 17, највиша до 38 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима и зглобовима.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута; на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: Батровцима 300 минута; на Хоргошу 240 минута; на Шиду и Келебији 120 минута и на Бездану 60 минута.