Време променљиво, понегде са олујним ветром

Зајечар – Спомен парк-шума Краљевица

У Србији променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, североисточни и источни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни. Најнижа температура од 11 до 16 степени, највиша од 23 до 27 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 14, максимална дневна око 24 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, могућа киша. Најнижа температура 10, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу имати неповољан утицај на особе са варирајућим крвним притиском, респираторним тегобама, као и на цереброваскуларне болеснике.

Код метеоропата могући су главобоља, поспаност и болови у мишићима.

У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Бездану 600 минута; на Шиду 480 минута; Келебији и Батровцима 300 минута; на Хоргошу и Бачкој Паланци 120 минута.