ВестиВучић: Вакцинисаним грађанима држава даје 3.000 динара

Вучић: Вакцинисаним грађанима држава даје 3.000 динара

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сви грађани изнад 16 година који су се вакцинисали или који ће се вакцинисати до 31. маја добити додатну финансијску помоћ од 3.000 динара.

Вучић је рекао да ћемо достићи висину у апсолутним бројевима БДП-а преко 50 милијарди, 2012. то је износило 33,6 милијарди.

„За само девет година 50 посто је увећан БДП”, каже Вучић.

Председник је рекао да ће, поред раније предвиђене помоћи, сви који се вакцинишу, а имају више од 16 година, или који су се вакцинисали било једном или две дозе и сви који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, добити додатних 3.000 динара од државе.

Вучић је рекао да се до касно синоћ консултовао око те одлуке са премијерком и да су то одлучили, као и да ће се тек видети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада.

„Рачунамо да до краја маја можемо да дођемо до броја од близу три милиона људи који су се вакцинисали макар једном дозом, како би стекли колективни имунитет”, додао је Вучић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб