Тимочка КрајинаЗајечарЗа новог председника ФС Зајечарског округа једногласно изабран Душан Спасић

За новог председника ФС Зајечарског округа једногласно изабран Душан Спасић

За новог председника ФС Зајечарског округа једногласно изабран Душан Спасић

У великој сали Скупштине града Зајечара одржана је Изборна скупштина ФС Зајечарског округа. На предлог ФС града Зајечара за новог председника ФС Зајечарског округа једногласно је изабран Душан Спасић, дипломирани правник, бивши секретар ФСГЗ и фудбалски посленик.

Од 16 делегата на списку, Изборној скупштини присуствовало је 14 што је било довољно за одржавање Изборне скупштине и доношење одлука. До избора новог председника, седницом је председавао Горан Томић, досадашњи успешни председник ФСЗО.

Новоизабрани председник ФС Зајечарског округа Душан Спасић истакао је да ће се потрудити са осталим сарадницима да направи нове помаке у развоју фудбала на овим просторима.

„Захваљујем се на избору, потрудићу се да у сарадњи са члановима ИО, као и са представницима ФС града Зајечара и општинских савеза Књажевца, Бољевца и Сокобање који је у фази формирања и наравно уз несебичну помоћ свих фудбалских радника, направимо нове помаке у развоју фудбала на овим просторима. Желимо да омасовимо и подигнемо на виши ниво наше тренерске и судијске организације, да помогнемо пре свега сеоским клубовима у свим срединама, који су се угасили, да поново заживе и још пуно тога, а све са циљем да нашем Савезу вратимо стари сјај, када је био међу најбољима на просторима ФС РИС”, рекао је Душан Спасић, нови председник ФС Зајечарског округа.

Потпредседници ће бити изабрани на седници Извршног одбора у коме су осим Душана Спасића још: Милорад Вучковић, Жељко Сокић, Нели Николић (сви ФС града Зајечара), Срђан Вучковић и Нинко Михајловић (ОФС Књажевац), Нели Ђорђевић и Никола Радисављевић (ОФС Бољевац), Горан Маринковић (Сокобања).

Остала су још два упражњена места која ће бити попуњена представником из женског фудбала и из Сокобање. За председника Надзорног одбора изабран је Бора Драгићевић (Зајечар), а за чланове Никола Павловић (Зајечар) и Аца Стојановић (Књажевац). Поверење је добио и Игор Живић из Зајечара који ће и у наредном мандату обављати функцију генералног секретара. Делегати у Скупштину ФС РИС биће Душан Спасић, Милорад Вучковић и Жељко Сокић.

Донета је једногласна одлука да кандидат за председника ФС РИС у наредном четворогодишњем мандату буде Зоран Игњатовић из Ниша, актуелни председник Привременог органа ФС РИС. Као гости Изборној Скупштини ФС Зајечарског округа присуствовали су Зоран Игњатовић, Иван Николић и Милош Митровић, чланови Привременог органа ФС РИС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб