Тимочка КрајинаБорЗа програм подршке пољопривредној политици из буџета града Бора биће издвојено 25...

За програм подршке пољопривредној политици из буџета града Бора биће издвојено 25 милиона динара

Фото: Град Бор

На 85. седници Градског већа у Бору усвојена је тачка о урбаној комасацији индустријске зоне, као и програм подршке у спровођењу пољопривредне политике.

Године 2018. године донесена је одлука о спровођењу урбане комасације на подручју државног пута првог Б реда, такозвани пут преко Николичева.

„У току самог рада комисије уочено је доста потешкоћа у спровођењу тог дела комасационог подручја, а које се огледају у прометној непокретности, изради одређених пројеката, парцелације и препарцелације као и издавање свих неопходних дозвола за изградњу објеката на том делу. Установили смо да би остваривање и привредни развој тог дела подручја био јако бржи и квалитетнији уколико би се сви захтеви за неопходне дозволе за изградњу подносиле директно надлежном одељењу“, истакао је Драган Јеленковић, урбаниста.

Једна од тачака дневног реда била је програм подршке пољопривредној политици за текућу годину. За ове намене из буџета града Бора биће издвојено 25 милиона динара.

„У плану је субвенционисање 27 мера у области пољопривреде, а уколико се током године покаже веће интересовање за неку од мера као и предходних година додатна новчана средства биће издвојена ребалансом буџета тако да нико неће остати без субвенција“, истакао је Бранислав Јовановић, саветник за пољопривреду.

Коначну реч даће одборници на наредној Скупштини града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб