ВестиЗа варање у играма до ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА!

За варање у играма до ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА!

Гејминг
Фото: Shutterstock, илустрација

У Јужној Kореји од сада и до две године затвора због „бустовања“ налога у играма.

Да је Јужна Kореја далеко испред свих кад су у питању закони и уређеност света видео-игара, није никаква тајна. Земља у којој се родио eSport крајем прошлог века је и природно водећа „сила“ у овој области, што се види и по успеху њихових eSportista где год да се окренемо, каже Play! Zine.

Ове успехе редовно прате и законске регулативе, па тако и оне које се тичу оних негативних страна. У Јужној Kореји се ствари попут прављења хакова и варања за игре, намештања eSport мечева и друге врсте махинација узимају веома озбиљно и добро су регулисане законом, а сад је на ред дошло и „бустовање“ налога у играма.

Уколико не знате о чему се ради, у питању је ситуација када неком ко је многи бољи од вас у некој игри дате ваш налог, у рецимо у „League of Legends”, и онда тај играч за новчану надокнаду (или џаба, ако вам је пријатељ) игра на њему док вас не подигне у Лиге, које су значајно изнад вашег ранга.

На овај начин се ремети балансирани matchmaking систем и индиректно се оштећују други људи на Ladderu, зато што сте ви на неправедан начин напредовали у игри.

Овај закон је усвојен још децембра прошле године, али је сад тек ступио на снагу. Њиме се „бустовање“ налога сврстава у правно регулисани злочин, и потенцијалне казне су до две године затвора и до 20 милиона вона новчане казне, што је око 18.000 долара. Осим класичног „бустовања“, закон обухвата и одређене облике дуо играња и „ношења“ у више ранкове, као и још неке друге облике, који се могу дефинисати као неправедна помоћ.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб