ВестиЗајечар: 26 нових случајева корона вируса, преминуле још две особе

Зајечар: 26 нових случајева корона вируса, преминуле још две особе

Град Зајечар: COVID-19

На основу 103 новообрађена PCR и AG узорка, у последња 24 часа, на територији града Зајечара евидентирано је још 26, нових, COVID-19 позитивних особа (25% од броја тестираних).

Од овог броја 13 особа су женског и 13 мушког пола, старости од 14 до 71 године живота.

Урађено је и 11 контролних тестирања и једна особа је позитивна на присуство вируса COVID-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 15.489 PCR и AG узорака док се резултати чекају за још 86 раније тестираних (2 комерцијална теста).

Јуче је тестирана 41 особа (17 комерцијалних тестова).

До сада је обољевање од COVID-19 инфекције потврђено код 3.425 грађана Зајечара (1.721 женског и 1.704 мушког пола).

Од овог броја, код 3.100 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је 46 особа (4 пријема и 2 отпуста), а на Грудном одељењу 26 особа (6 пријема и 4 отпуста) и на Одељењу продужене неге 3 (1 пријем и 0 отпуста).

Јадан оболели пребачен је у КЦ „Ниш”.

На жалост, на Инфективном одељењу и Грудном одељењу ЗЦ „Зајечар”, услед последица инфекције вирусом COVID-19, забележен је по један смртни случај (укупно двоје преминулих).

На кисеоничкој потпори је 35 пацијената.

На одељењима, у ковид систему, преостало је још 43 слободних места за смештај COVID-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Ревакцинација грађана, који су добили позив преко Е-управе или телефоном, врши се на оба имунизациона пункта у времену од 08:00 до 18:00 сати.

Од данас, вакцинација првом дозом вакцина, врши се на вакцинационом пункту у ДЗ Зајечар у времену назначеном у обавештењу које грађани добијају након пријављивања.

До сада је дато (Фајзер, Синофарм и Спутњик V) 12.310 вакцина од чега је 7.934 примило прву вакцину и 4.376 је ревакцинисано (друга доза вакцине).

Градски ШВС упозорава, посебно власнике мањих малопродајних објеката, локала брзе хране, угоститељских локала, јавних превозника (посебно такси службе) и управљаче пијаца, да је драстично опало поштовање прописаних епидемиолошких мера и да је надлежним службама наложено, без упозорења, кажњавање свих прекршиоца мера.

На територији града, без обзира на релативно добар одзив вакцинацији, пошто још није постигнут, ни приближан, број који би пружао колективни имунитет, а нити протекао довољан број дана да би вакцинисани грађани били заштићени, морају се поштовати све прописане мере.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб