ВестиЗајечар домаћин Првенства Србије у кросу 31. октобра

Зајечар домаћин Првенства Србије у кросу 31. октобра

Трка Крос серије РТС-а у Зајечару
Фото: Глас спорта

Зајечар ће поново бити домаћин Кроса РТС-а, који ће ове године носити назив „Куп градова – Трофеј РТС-а”, а због читаве ситуације узроковане корона вирусом, биће одржан у прилагођеном формату.

Велика част припала је осмоструком шампиону Крос серије, па ће тако Зајечар сем традиционалне трке, бити домаћин и Првенства Србије у кросу 31. октобра и окупити наше најбоље тркаче, на већ традиционалној стази на зајечарском хиподрому, у организацији Спортског савеза града Зајечара.

У свакој од 26 трка може учествовати само онолико тркача колико буде дозвољено епидемиолошким мерама Кризног штаба Владе Србије, истакнуто је на састанку, који је у Београду организовао оснивач Кроса РТС-а, Стеван Ковачевић.

Ево и свих упутстава, којих ће морати да се придржавају учесници и организатори:

  • сви учесници долазе с маскама;
  • свима се мери температура (они са повишеном температуром неће моћи да наступају, али ни да присуствују такмичењу);
  • учесници се разврставају по групама за одређене трке, где морају да држе прописану дистанцу од 1,5 м;
  • техничка лица на физичкој дистанци од од 1,5 м обављају свој задатак, под маскама или визирима и са заштитним рукавицама;
  • на више пунктова обезбедити дезинфекциона средства за руке;
  • такмичењу могу да присуствују само тренери и наставници учесника без темперетуре, уз коришћење свих епидемилошких мера – дистанце 1–5 м, заштитних маски, рукавица…

„Куп градова – Трофеј РТС-а” одржаће се у Сомбору 10. октобра, у Рековцу 17. октобра, седам дана касније у Шапцу и за крај у Зајечару последњег дана октобра, када ћемо уједно добити и шампионе Србије у кросу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб