ВестиЗајечар: Још 18 заражених короном

Зајечар: Још 18 заражених короном

Град Зајечар: Статистички подаци о вирусу COVID-19

У референтној лабораторији „Ватрено око” у Нишу обрађено је, у току јучерашњег дана, 37 узорака PCR тестираних грађана Зајечара од којих је њих осамнаест позитивно на вирус COVID-19.

Од овог броја је 11 особа женског и 7 мушког пола, старосне доби од 29 до 74 година.

Очекује se пристизање резултата за још 85 тестираних грађана.

На инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар” налази се 23 пацијента инфицираних вирусом COVID-19 (80% попуњености) и у припреми је Грудно одељење за евентуални прихват новооболелих у случају потребе.

Штаб за ванредне ситуације се обратио јавности следећим саопштењем:

„Оно што сви морамо знати, и бити свесни, јесте чињеница да Зајечар има четири (3+1) инфектолога и да би даље пуњење одељења, уз ангажовање лекара других струка, представљало ризик од ‘пуцања’ система и угрожавања лечења пацијената оболелих од других болести. Само од нас зависи, од наше свести и самодисциплине, ток пандемије у нашем граду!

Овакав проценат позитивности (скоро 50%), на овом узорку, говори да улазимо у сами пик пандемије у нашем граду и да степен заштите и самоодговорности, као и мере које се предузимају, морамо подићи на највиши могући ниво.

Упозоравамо, молимо и апелујемо на грађане да славска весеља сведете на чланове најуже породице без беспотребног излагања ризику својих најближих, комшија, рођака и пријатеља”, каже се у саопштењу Штаба.

Подсетимо, на данашњој одржаној седници донете су нове мере које ступају на снагу сутра, 9. новембра, од 06:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб