ВестиЗајечар: На Јавној расправи поводом унапређивање положаја жена утврђени општи и посебни...

Зајечар: На Јавној расправи поводом унапређивање положаја жена утврђени општи и посебни циљеви

У малој сали Градске управе града Зајечара одржана је Јавна расправа поводом Нацрта Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности града Зајечара за период 2021-2024. године.

Локални акциони план је основни стратешки документ јединице локалне самоуправе који се доноси са циљем унапређивања родне равноправности. Његовим усвајањем Град Зајечар изражава решеност да се у локалној заједници обезбеди што већи обим поштовања родне равноправности.

У Локалном акционом плану су дефинисана три општа циља и у оквиру њих још 4 посебна циља, мере и активности за досезање посебних и општих циљева. У табеларном приказу ЛАП-а за сваки општи циљ, посебне циљеве, мере и активности дефинисани су и сви предвиђени индикатори и параметри.

На јавној расправи није било предлога и сугестија за измену ЛАП-а, а није их било ни приликом јавног увида, који је трајао 30 дана од 2. јула 2021. године.

Нацрт Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности града Зајечара за период 2021-2024. године биће упућен Градском већу града Зајечара на даље разматрање, након чега ће бити прослеђен Скупштини града Зајечара на усвајање.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб