Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječar: Poziv za upis u vojnu evidenciju
Grafit — Vojnici

Zaječar: Poziv za upis u vojnu evidenciju

Osobama rođenim 2002. godine, koje ove godine navršavaju 18 godina, kao i starijima koji nisu u vojnoj evidenciji, Ministarstvo odbrane Republike Srbije uputilo je poziv za upis u vojnu evidenciju.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar uputio je poziv svim licima muškog pola (2002. godište), kao i licima koja su rođena od 1990. do 2001. godine, koja to do sada nisu učinila, da se jave Centru radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu ili drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Nezavedena lica koja borave u inostranstvu svoju zakonsku obavezu mogu da ispune u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljaće se svakog radnog dana, do 28. februara ove godine, od 9:00 do 15:00 časova.

Iz Ministarstva napominju da sam upis ne znači i služenje vojnog roka, već samo obavezu propisanu zakonom, kako bi država imala uvid u brojno stanje potencijalnih kandidata za služenje vojnog roka.

Informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dostaviti Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu nadležnom prema mestu prebivalištva, nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu, i na sajtu Ministarstva odbrane, na ovom linku.

Možda će Vas zanimati

Zaječar — Opština — Centar

Sastanak sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije Zaječarskog i Borskog upravnog okruga 26. februara

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, Kabinet ministra i Sektor za vanredne situacije organizuju …

Danas sunčano i natprosečno toplo za ovo doba godine

U Srbiji sunčano i natprosečno toplo, samo ujutru u nižim predelima i duž rečnih dolina …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica