ВестиЗајечар први пут на такмичењу "Србија у ритму Европе"

Зајечар први пут на такмичењу „Србија у ритму Европе“

„Србија у ритму Европе” – Прес-конференција у ГУ Зајечар

„Србија у ритму Европе“ назив је музичког такмичења, које је намењено младима од 14 до 21 године који су талентовани за певање и плес. Град Зајечар је први пут учесник овог такмичења, а представљаће га петоро младих талентованих учесника.

Такмичење ће бити емитовано на Првој телевизији 5. септембра од 13:00 часова. Град Зајечар представљају: Милица Илић, Ивана Ђерговић, Михајло Михајловић, Анђела Тасић и Јован Живадиновић. Резултати њиховог рада видеће се у споту који ће премијерно бити приказан на самом такмичењу, а победа зависи од броја СМС гласова.

Тим поводом, у Градској управи Зајечар, одржана је конференција за медије.

Сви Зајечарци, али и остали који желе да подрже ове људе, могу то учинити слањем СМС поруке „песма 21“ на број 1557.

Град Зајечар почетком године укључио се у пројекат „Србија у ритму Европе“ и на тај начин Зајечар се нашао међу 24 града која ће учествовати.

„Ми смо од јануара кренули у потрагу за талентованом децом која ће учествовати у такмичењу, а потом и у њихову припрему за телевизијски наступ. Могу додати још да је присутан позитиван ефекат у комуникацији са Градом Зајечаром и Туристичком организацијом и комуникација је на завидном нивоу. С обзиром да имамо уључене 24 локалне самоуправе, ради се о позитивном виду сарадње, а овом приликом позивам Град Зајечар и да наредних година буде присутан у реализацији наших акитвности. Такође, позивамо и суграђане да подрже своје кандидате на овом музичком такмичењу. Деца која су укључена у реализацију нашег пројекта су квалитетна и имају таленат. Они су на један озбиљан начин приступили у реализацију. Ово ће за њих бити једно велико искуство које за циљ има подржавање деце да искажу свој музички таленат“ поручио је Давид Макевић, директор програма „Србија у ритму Европе“.

Зајечар има пуно талентоване деце и ово је права прилика да петоро младих покажу своје таленте, истакао је Владимир Виденовић, заменик градоначелника Зајечара.

„Град Зајечар подржава ово такмичење младих талената и подржаће сваке године. Имамо пуно талентоване деце и ово је лепа прилика где они те таленте могу да покажу и да остваре резултате. Ми ћемо их свакако бодрити и подржати у свему. Очекујем да ћемо и следеће године учествовати у овом пројекту и да ћемо имати добре резултате“, каже Виденовић.

Представници Града Зајечара наступиће са песмом „Гранде Аморе“ која је представљала Италију на Еуросонгу 2015. године, и они сем Зајечара представљају и Италију као земљу која им је додељена од стране организатора такмичења „Србија у ритму Европе“.

„Заиста се радујем што сам део овог пројекта, као координатор. Верујем да ће ови талентовани млади људи на један леп начин представити Град Зајечар. Оно што могу да кажем у овој вишемесечној сарадњи са талентованим Зајечарцима јесте да су се они много трудили како би усавршили свој глас, своје покрете на сцени, они су заиста песму савршено отпевали, а кореографија им је беспрекорна. Волела бих да ту победничку титулу донесу у наш град и тиме омогуће да Зајечар следеће године буде домаћин овог фестивала“, рекла је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације Зајечар.

„Драга наша „Србијо у ритму Европе”, хвала вам што бринете о нама и хвала вам што нам заједничким снагама обезбеђујете лепшу будућност. Желимо да растемо уз овај дечији фестивал“, казао је Михајло Михајловић, један од представника Зајечара на овом такмичењу.

Победник ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија испред организатора „Србија у ритму Европе“, као и чланова жирија представника учесника овог такмичења, као и СМС гласова. Процентуални значај СМС гласова у укупном збиру гласова који даје победника је 50% Испред Града Зајечара, а у улози жирија у овом такмичењу је Жељко Васић.

Град који победи као награду добија путовање за учеснике у земљу коју буду представљали, а сам Град добија телевизијски пренос на Првој телевизији. Такмичарски спот, који ће премијерно бити приказан на Првој телевизији 5. септембра, снимљен је на Феликс Ромулијани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб