ВестиЗајечарац Лазар Николић освојио прву награду на Конкурсу за Међународну смотру читалаштва...

Зајечарац Лазар Николић освојио прву награду на Конкурсу за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”

Лазар Николић — Конкурсуза Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”

Лазар Николић из Зајечара, ученик Oсновне школе „Љуба Нешић”, одељења I-2, учитељице Љиљане Милутиновић, освојио је у категорији првог разреда на међународном нивоу прву награду за најбољи читалачки дневник, на Конкурсу за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”.

1. јуна 2020. године завршен је Конкурс за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”, а 10. јуна 2020. године комисија у категорији „Креативци“ завршила је прегледање 246 пристиглих дневника из Србије.

Овогодишњи добитник награде за најкреативнију честитку „Писмо Деда Мразу” у организацији зајечарске библиотеке, Лазар Николић из Зајечара, придодао је себи још једно признање, овог пута на међународном нивоу, и освојио прву награду за најбољи читалачки дневник, на Конкурсу за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”

Комисија у саставу Маја Радоман Цветићанин (проф. српског језика), Соња Ђорђевић (проф. српског језика) и Славица Павловић (школски библиотекар) сматра да је сваки дневник пристигао на адресу „Читалића” једна честица светлости која обасјава не само малог аутора, већ и његову породицу, ментора, одељење, школу…

Лазар Николић је, такође, у директном пласману као представник школе „Љуба Нешић” за „Читалачку повељу” коју организује Матична библиотека „Светозар Марковић”, а која је из актуелних епидемиолошких разлога одложена за август ове године.

Браво за малог Лазара, желимо му пуно успеха у будућем креативном раду и школовању!

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб