Тимочка КрајинаЗајечарЗајечарац Саша Цветковић освојио још две медаље на Европском првенству „European Masters...

Зајечарац Саша Цветковић освојио још две медаље на Европском првенству „European Masters Classic Powerlifting 2024”

Саша Цветковић – Пауерлифтер из Зајечара

Зајечарац Саша Цветковић, у дресу репрезентације Србије, освојио је још две медаље на Европском првенству „European Masters Classic Powerlifting 2024”, које је одржано у Малаги у Шпанији.

Цветковић је освојио бронзану медаљу у тоталу и златну медаљу у чучњу.

„Четири године ме нико није добио у чучњу на међународној IPF сцени, па је тако било и овог пута, са подигнутих 285 кг, што је био најбољи резултат у мојој категорији и донело ми злато. У бенч пресу сам прескочио 160 кг, а мртво дизање сам успео да одрадим 270 кг иако сам планирао да пребацим 307,5 кг, али сам се лоше осећао, тако да сам прекинуо мртво дизање и такмичење. Било ми је битно да Powerlifting савезу Србије и себи донесем медаљу у тоталу и сачувам своје здравље”, поручује Цветковић.

Такође, Саша Цветковић је актуелни светски првак у powerlifting-у, када је у октобру прошле године освојио злато на Светском Мастер првенству у Уланбатору, у Монголији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб