ВестиЗајечарци Петар Рачић и Јаков Милутиновић добитници признања Фондације „Драгица Николић”

Зајечарци Петар Рачић и Јаков Милутиновић добитници признања Фондације „Драгица Николић”

Јаков Милутиновић и Петар Рачић — Добитници признања Фондације „Драгица Николић”
Фото: ОШ „Десанка Максимовић” Зајечар

Прошле недеље Фондација „Драгица Николић” доделила је на свечаној церемонији, лаптоп рачунаре и похвалнице најуспешнијим основцима и средњошколцима Србије. Међу 150 ученика завршних разреда основних и средњих школа у Србији, нашли су се и Зајечарци Петар Рачић и Јаков Милутиновић.

Петар Рачић, као свршени осмак ОШ „Десанка Максимовић” и као успешни ученик Музичке школе „Стеван Мокрањац” у Зајечару нашао се међу 76 основаца.

Петар Рачић — добитник признања Фондације „Драгица Николић”
Фото: ОШ „Десанка Максимовић”

Јаков Милутиновић, бивши ученик ОШ „Десанка Максимовић”, а будући студент Факултета музичке уметности у Београду, на одсеку за дириговање, примио је награду као један од најуспешнијих 74 средњошколаца, за музичке успехе у Средњој музичкој школи у Нишу.

Јаков Милутиновић — добитник признања Фондације „Драгица Николић”
Фото: ОШ „Десанка Максимовић”

Важно је напоменути да Фондација сама прати успехе основаца и средњошколаца на такмичењима, и награђује најуспешније, без претходног конкурисања.

Добитници признања Фондације „Драгица Николић”
Фото: ОШ „Десанка Максимовић”

Признања Фондације „Драгица Николић”, награђеним ученицима, уручена су у Палати Србије. Пре тога, сви су имали организовано разгледање Београда отвореним аутобусом, дружење и заједнички ручак.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб