Тимочка КрајинаЗајечарЗајечарци Вељко Тошић, Лена и Ива Малетић пласирали се на Првенство Србије...

Зајечарци Вељко Тошић, Лена и Ива Малетић пласирали се на Првенство Србије у атлетици

Зајечарци Вељко Тошић, Лена и Ива Малетић пласирали се на Првенство Србије у атлетици

Зајечарски ученици Вељко Тошић, Лена и Ива Малетић пласирали су се на Првенство Србије у атлетици, након одличних резултата на Међуокружном такмичењу у атлетици.

Ученица 4. разреда зајечарске Гимназије Ива Малетић освојила је прво место у дисциплини 800 метара на Међуокружном такмичењу у атлетици, а њена млађа сестра Лена Малетић, ученица првог разреда зајечарске Економско-трговинске школе, освојила је прво место у трци на 400 метара.

Ученик Основне школе „Хајдук Вељко” из Зајечара Вељко Тошић освојио је друго место у трци на 100 метара, али је успео да обезбеди пласман на Државно првенство у Краљеву, с обзиром на то да је првопласирани то учинио као члан победничке екипе.

Поред Иве, Лене и Вељка, Зајечар ће на Првенству Србије у Краљеву у понедељак, 16. маја, представљати и њихови професори физичког васпитања, Милан Димитријевић, Мирјана Голубовић и Милан Јовановић.

Такође, ученица 7. разреда ОШ „Десанка Максимовић” из Зајечара Миа Милић наступила је у дисциплини скок у даљ и у изузетно јакој конкуренцији освојила друго место, вођена од стране предметног професора Емине Варат Илић. Ученице ОШ „Ђура Јакшић” освојиле су треће место у екипној конкуренцији, док је Ени Станковић измакло златно одличје на 600 метара, а трку је завршила на 2. месту. У скоку у вис наступила је Нађа Тркуља и заузела треће место, а екипу „Ђуре” предводио је професор Драган Петковић.

Екипа Техничке школе освојила је треће место у генералном пласману на Међуокружном такмичењу на челу са професором Сашом Јанковићем, а исти резултат остварила је и женска екипа Медицинске школе са професорком Јеленом Милосављевић. Ученице зајечарске Медицинске школе наступиле су и у појединачној конкуренцији: Нађа Икић је освојила друго место у бацању кугле, Ангелина Стефанов је треће место на 100 метара, док је штафета 4×100 м (Стефанов Ангелина, Стешић Невена, Тодоровић Теодора и Лупуловић Александра) – заузела треће место.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб