Тимочка КрајинаЗајечарЗајечарска библиотека организује ликовни конкурс за децу "Хајде да цртамо нашу народну...

Зајечарска библиотека организује ликовни конкурс за децу „Хајде да цртамо нашу народну бајку“

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Поводом Светског дана дечје књиге – 2. априла и дана када је рођен један од најчитанијих и најомиљенијих писаца бајки за децу Ханс Кристијан Андерсен, Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар организује ликовни конкурс за школарце на тему „Хајде да цртамо нашу народну бајку“.

Магија Андерсенових бајки одавно очарава и децу и одрасле, а из зајечарске библиотеке желе да тај дан посвете српским народним бајкама и тако истакну значај српске усмене и народне књижевности уопште.

„Хајде да цртамо нашу народну бајку“ – по избору и жељи, може било која бајка или неки посебан лик из одабране бајке – а толико их је Вук Караџић записао и сачувао од заборава. Могу се цртати било којом техником, може и колаж, може и групни рад.

Ликовни радови могу се предати до 30. марта 2024. на Дечје одељење зајечарске библиотеке (на радовима написати име, презиме, разред и школу), а запослени у овој установи ће од приспелих радова, као и увек, направити изложбу, која ће бити постављена 2. априла у зајечарској библиотеци.

Изложба ће моћи да се разгледа сваког радног дана од 10:00 до 18:00 часова, све до 6. априла 2024.

Телефон Дечјег одељења за додатне информације: 3150102.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб