Тимочка КрајинаЗајечарЗајечарска глумица Наташа Петровић најбоља глумица Међународног фестивала „Глумац Европе 2023"

Зајечарска глумица Наташа Петровић најбоља глумица Међународног фестивала „Глумац Европе 2023″

Међународни жири Позоришног фестивала „Глумац Европе 2023″, у Ресену у Северној Македонији, на челу са истакнутим македонским глумцем Метом Јовановским, донео је одлуку да за НАЈБОЉУ ГЛУМИЦУ ФЕСТИВАЛА ПРОГЛАСИ НАТАШУ ПЕТРОВИЋ, глумицу зајечарског позоришта за улогу Чучук Стане у монодрами „Чучук Стана-Српкиња и Гркиња“ аутора и редитеља Жељка Хубача.

Овај престижни Међународни фестивал одржан је од 6. до 11. јула 2023. у Ресену на Преспанском језеру, а монодрама зајечарског позоришта одиграна је синоћ, последње такмичарске вечери, уз овације публике.

Зајечарско позориште било је једини представник Србије на фестивалу на коме су учествовали и театри из: Северне Македоније, Швајцарске, Немачке, Црна Гора, БИХ, Албаније и Хрватске.

После Солуна у Грчкој и Битоља, ово је треће и најуспешније извођење у иностранству монодраме зајечарског позоришта о српској хероини Чучук Стани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб