Timočka KrajinaZaječarZaječarska publika gromoglasnim aplauzom nagradila glumce u predstavi „Carlotta Grisi – od...

Zaječarska publika gromoglasnim aplauzom nagradila glumce u predstavi „Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti”

Zaječarska publika gromoglasnim aplauzom nagradila glumce u predstavi „Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti”

U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“ publika je mogla da uživa u predstavi „CARLOTTA GRISI-OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI“ i glumce nagradila dugim, gromkim aplauzom.

Rediteljka ovog projekta je Ljiljana Gvozdenović, autorka teksta je Annamaria Serda, muziku je komponovao Darijan Ivezić, a u predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus. Produkcija: Umetnički Festival “Rovinj Art & More” i “Opera b.b.” iz Zagreba.

Autorka teksta i glumica Annamaria Serda nije krila radost zbog dobre posećenosti, sjajne reakcije publike i podrške od strane čitavog kolektiva zaječarskog teatra.

„Ovo je prvi put da nastupam u ovom pozorištu i prva poseta gardu i toliko smo doživeli toplu dobrodošlicu i od strane uprave pozorišta i od strane kolega mnogobrojnih koji su došli da nas gledaju. Takva podrška je retkost. Zahvaljujem se svima“ rekla je glumica.

Poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji je i umetnički direktor Umetničkog Festivala “Rovinj Art & More”, a u predstavi tumači lik Žila Peroa, takođe je zadovoljan reakcijom publike, kao i saradnjom sa Pozorištem „Zoran Radmilović“.

„Srce mi je puno. Za glumca i pjevača nema ništa ljepše nego kad je brojna publika i kad je na kraju ta publika zadovoljna. Profesor Božidar Đurović nas je spojio, on je profesor Annamarie sa dramske akademije, bio je na premijeri u Rovinju i dio je te naše zajedničke priče. Jako sam zadovoljan da nas je doveo baš u Zaječar i nadam se da je ovo samo početak jedne dugogodišnje suradnje“ rekao je, pored ostalog Braus posle predstave.

Predstava prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom Istarskom gradiću (Vižinadi), a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama.

Ova predstava je i praktičan deo Umetničkog Doktorata koji Annamaria Serda radi pod mentorstvom prof. Vide Ognjenović, na Fakultetu Savremenih Umetnosti u Beogradu. Izvođena je, pored pretpremijere u Vižinadi (rodnom mestu Karlote Grisi) i u Rovinju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Londonu i u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub