Timočka KrajinaZaječarZaječarski bendovi još jednom za malu Lenku: Humanitarni koncert u Omladinskom centru

Zaječarski bendovi još jednom za malu Lenku: Humanitarni koncert u Omladinskom centru

Zaječarski bendovi još jednom za malu Lenku: Humanitarni koncert u Omladinskom centru

U četvrtak, 29. septembra u zimskom kafeu zaječarskog Omladinskog centra održaće se još jedan humanitarni koncert zaječarskih bendova u organizaciji Fondacije „Iskorak”, Udruženja „Dragi ljudi” i Udruženja „Centar za trudnice, roditelje i klince”.

Sav prihod od koncerta namenjen je Lenki Ljubisavljević, devojčici koja uskoro puni tri godine i kojoj je neophodna novčana pomoć za nastavak lečenja u inostranstvu. Na humanitarnoj svirci nastupiće zaječarski bendovi: „Viva band”, „Banane bez krivine” i „Dve bitange i princeza”. Početak koncerta zakazan je za 20:00 časova, a ulaz je 200 dinara.

Ovo je još jedna humanitarna manifestacija u nizu, nakon prošlog vikenda tokom kojeg je na tri humanitarne akcije prikupljeno preko 150.000 dinara za Lenku.

Lenki je dijagnostifikovana skolioza kičmenog stuba, nedugo zatim i malformacija mozga – pahigirija sa frontalnom lizencefalijom, i, zbog slabog napredovanja i rasta – mikrocefalija. Uprkos teškom stanju i pesimističkim prognozama, Lenka je postigla fenomenalne rezultate. Odnedavno ona sedi, puzi, diže se u visoko klečeći položaj i pruža korake pri pridržavanju. Uvedena joj je čvrsta hrana i javljaju se prvi znaci svesnosti. Nažalost, mikrocefalija preti da poništi postignute rezultate, te je neophodna konstantna stimulacija razvoja kroz defektološke i logopedske tretmane, radne terapije, kao i kroz fizikalne vežbe i senzornu integraciju.

Da bi se izvukao Lenkin maksimum potreban je kontinuirani rad koji iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurse i novčana pomoć im je neophodna.

Sredstva su joj potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

Lenku možete podržati uplatom putem sajta Fondacije „Iskorak” – OVDE, ili slanjem SMS poruke – 1236 na 3030.
Dinarski račun: 160-6000001381504-56
Devizni račun: 160600000138148225
IBAN: RS35160600000138148225
SWIFT: DBDBRSBG

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub