Timočka KrajinaZaječarZaječarski „Dečiji centar” ugostiće master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić 18. aprila

Zaječarski „Dečiji centar” ugostiće master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić 18. aprila

„Dečiji centar” Zaječar: Silvija Nešić četvrta gošća u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”

„Dečiji centar” iz Zaječara ugostiće master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić, u ponedeljak, 18. aprila 2022.

Predviđeno je druženje sa učenicama/cima zaječarske Medicinske škole, u 13:20 časova.

Silvija Nešić četvrta je gošća u okviru projekta u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”.

Projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Silvija Nešić – magistrirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, muzički odsek. Tokom školovanja bavila se istraživanjem romske muzike. Saradnica je Narodnog pozorišta Niš i igra u dve predstave. Fakultet umetnosti u Nišu odlikovao ju je za izuzetne rezultate tokom studija. Silvija je radila kao dirigent crkvenog hora Sveti Jovan Zlatousti, a trenutno je dirigentica hora Doma kulture Pirot. Silvija je aktivistkinja u borbi za ljudska prava od 2010. U okviru Udruženja građana „Ternipe” iz Pirota, čiji je član od osnivanja. Silvija je formirala folklornu sekciju, koja ima za cilj negovanje i promociju romske kulture i tradicije. Saradnica je i drugih romskih i neromskih organizacija, kao i Udruženja mladih volontera.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub