Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечарски Pub Quiz: Забава, едукација и хуманост
Pub Quiz — Омладински центар Зајечар

Зајечарски Pub Quiz: Забава, едукација и хуманост

У обиљу скандала, сензационализма, ударних вести из црне хронике, дешава се да оне приче о вредним и несебичним људима који заслужују нашу пажњу и дивљење – остају на маргинама медијског простора. А прича о овим младим Зајечарцима је управо таква.

Pub Quiz — Омладински центар Зајечар

Андреја Марушић, Џенан и Џавид Зиза, Марио Грамић и Иван Матејев су другари још од клиначких дана, а данас као одрасли и млади људи, они и поред својих обавеза проналазе времена и ентузијазма да нешто учине за своје суграђане, али и друге којима је помоћ најпотребнија. Они сваке друге недеље осмишљају и организују Pub Quiz у Омладинском центру, где се велики број Зајечараца окупља, такмичи и забавља. Прича о њима не би била тако неуобичајена и несвакидашња, да они то, већ више од годину не чине искључиво – у хуманитарне сврхе.

Организатори Pub Quiz-а — Омладински центар Зајечар

Пријављене екипе плаћају своје учешће у квизу (котизацију), а сав приход од досадашњих такмичења био је уплаћиван за малог Зајечарца Богдана Гицовића. Почевши од следећег издања Pub Quiz-а сав приход биће прослеђиван за лечење мале Софије Маркуљевић (2019), која болује од ретке, али изузетно прогресивне и смртоносне болести.

Pub Quiz — Лечење мале Софије Маркуљевић

Иако наша земља има завидну историју ТВ квизова и велику базу љубитеља истих, паб квизови су се у Србији појавили тек почетком деценије и од тада постајали све популарнији. Њихова колевка је Велика Британија где су због своје дуговечности и популарности постали део културе и својеврсна мини индустрија.

Pub Quiz — Омладински центар Зајечар

А шта је заправо Pub Quiz? Он је осмишљен тако да, пре свега, акценат буде на забави. Екипе састављене од, углавном 4–6 чланова се окупљају у кафићу или пабу где се такмиче у знању. Само једна екипа може однети победу, али сви су ту, како због такмичарског духа, тако и због дружења и добре забаве на самим паб квизовима. Када се читавој атмосфери придода и по која кригла пива, јасно је зашто су паб квизови тако брзо доживели раст популарности.

Pub Quiz — Омладински центар Зајечар

Водитељ паб квиза је непогрешиви – квизмастер, који уз помоћ својих колега припрема питања из различитих области (опште знање, географија, историја, музика, филм, спорт и тако даље) за сваки сусрет. Квизмастер такмичарима чита питања, док екипе бележе своје одговоре на папирима, који се на крају квиза прегледају и наравно екипа са највише тачних одговора односи победу и адекватне награде.

Организатори Pub Quiz-а — Омладински центар Зајечар

О својој мотивацији и плановима за будућност организатори квиза кажу: „Видели смо како други организују пуб квизове у Београду и Новом Саду, и за једно вече одлучили, да и ми покренемо сличну причу у Зајечару. Омладински центар је био најидеалније место за реализацију те идеје, коју су они одмах прихватили. Мотив нам је био чист ентузијазам и жеља да у нашем граду направимо нови догађај, јер је цела ствар непрофитабилна и хуманитарна. Људи из града су позитивно прихватили целу причу, па су се јавили и потенцијални спонзори. Стога ће од наредног квиза бити више награда за такмичаре, а и биће повећан фонд за хуманитарну акцију. Ступили смо у контакт са организаторима пуб квизова из других градова па очекујемо и потенцијалну сарадњу убудуће.”

Можда ће Вас занимати

Данас борба између магле и сунца, највиша дневна температура до 13 степени

У Србији у нижим пределима слаб мраз, магла и ниска облачност која ће се местимично …

Цвеће, мраз

Јутарњи мраз, средином дана сунчани периоди

У Србији ујутро местимично слаб мраз, магла и ниска облачност, која ће се по котлинама …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница