VestiZaječarsko naselje Izvorski put dobilo savremeni dečiji park (FOTO)

Zaječarsko naselje Izvorski put dobilo savremeni dečiji park (FOTO)

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Radovi na izgradnji savremenog dečijeg parka u zaječarskom naselju Izvorski put juče su završeni. Prostor od oko 300 kvadratnih metara, na uglu ulica Miloša Obilića i Bore Stankovića, koji je do pre pola godine bio u jako lošem stanju i predstavljao ruglo tog naselja, sada je dobio potpuno drugačiji izgled. Postavljene su igračke za decu uzrasta od dve godine do 12 godina, kao i nove klupe i korpe za smeće, pa će stanovnici ovog naselja, posebno najmlađi, sada konačno imati mesto za uživanje i razonodu. Cela inicijativa potekla je od stanovnika ovog naselja, koji ne kriju zadovoljstvo što je taj deo grada konačno dobio prvi prostor za najmlađe.

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Dušan Lilić — stanovnik naselja Izvorski put u Zaječaru

„Nakon mnogo godina, naselje Izvorski put je konačno dobilo prvi dečiji park, što je za svaku pohvalu. Inicijativa je potekla od nas, stanovnika ovog naselja, a kao što se vidi iz priloženog, neko je imao sluha za to. Sada deca iz ovog kraja konačno mogu da se igraju i uživaju u ovom parku”, rekao je Dušan Lilić, stanovnik naselja Izvorski put.

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” napominju da je prilikom gradnje dečijeg parka na Izvorskom putu posebna pažnja bila usmerena na bezbednost mališana, koji će najviše da koriste ovaj prostor.

Vice Lalić — pomoćnik direktora JKP „Timok – održavanje” Zaječar

„Ovo je prvi sertifikovani dečiji park i napravljen je po svim uputstvima Zakona o bezbednosti. Na samom ulazu u igralište postavljena je tabla na kojoj je naznačeno od koliko godina deca mogu da koriste ove igračke. Ono što treba napomenuti je da će ’Timok – održavanje’ u narednom periodu biti veoma aktivno u ovom delu grada, kao što je to bio slučaj i sa izgradnjom ovog igrališta, pa su tako u planu radovi na osvetljenju novog terena za košarku, fudbal i rukomet u ovom naselju, kao i ugradnja rasvete pored novog trotoara”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok – održavanje”.

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića, ovo je samo početak radova u ovom zaječarskom naselju, gde je planirano da uskoro počne gradnja otvorenog terena za košarku, fudbal i rukomet.

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Milan Stanković — pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara za sport i omladinu

„Nedaleko od nas, u ulici Izvorski put se gradi novi sportski teren, a od raskrnice na Izvorskom putu, pa sve do ulice Save Kovačevića biće urađen novi trotoar sa novom rasvetom. Čitava inicijativa je potekla od ljudi koji ovde žive, a grad Zaječar je, na čelu sa gradonačelnikom, imao sluha i sve ono što smo se dogovorili, jedan deo smo uradili sa ovim igralištem, a u bliskoj budućnosti će i ono što je obećano i dogovoreno sa njima, biti urađeno. Gradonačelnik je na sastanku sa izvođačima koji će uraditi trotoare i rasvetu, ali i izvesti radove na novom igralištu u ovom delu Zaječara”, istakao je Stanković i dodao:

„Ovim smo pokazali da imamo sluha za sve građane, pa s tim u vezi, osim radova u ovom naselju, planirano je da u Kotlujevcu napravimo veće dečije igralište i letnju teretanu”.

Naselje Izvorski put u Zaječaru: Savremeni dečiji park

Vrednost radova dečijeg igrališta u naselju Izvorski put je 2 miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,568PratilacaLajkuj
3,732PratilacaZaprati
1,286PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x