ВестиЗајечарско позориште прославило 73. рођендан: Представа „Блискост” публици на дар

Зајечарско позориште прославило 73. рођендан: Представа „Блискост” публици на дар

Представа „Блискост” — 73 године од извођења прве представе зајечарског театра

У препуној сали Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” синоћ је изведена представа „Блискост” коју је публика наградила громогласним аплаузом.

Овај комад Патрика Марбера у режији Снежане Удицки зајечарско позориште поклонило је гледаоцима поводом прославе 73. године од извођења прве представе зајечарског театра. Наиме, 2. фебруара 1947. године одиграна је прва премијера под насловом „Жита цветају” по тексту Јулија Мокрова, чиме је започео професионални позоришни живот Зајечара.

„У претходној години имали смо шест премијера представа које су освојиле неколико награда на фестивалима, организовали смо више добро познатих фестивала и угостили нека од најеминентнијих позоришта државе, региона и света, а били смо организатори и бројних манифестација из области културе”, кажу у зајечарском позоришту.

О јубиларним наградама које су глумци зајечарског театра заслужили у претходној години биће речи 11. фебруара, када је од 20:00 сати на програму премијера представе „Идем у лов” Жоржа Фејдоа, у режији Милоша Радаковића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб