ВестиЗаплењено око 8.500 реплика православних икона на граничном прелазу „Вршка Чука”

Заплењено око 8.500 реплика православних икона на граничном прелазу „Вршка Чука”

Око 8.500 заплењених реплика православних икона на граничном прелазу Вршка Чука
Фото: Управа царина РС

Цариници су пре неколико дана на прелазу „Вршка Чука” спречили да из наше земље у Бугарску буде прокријумчарено око 8.500 реплика православних икона различитих димензија.

Прекршај је откривен када је на ред за излазну контролу дошао камион чачанских регистарских ознака натоварен заштитном опремом и маскама за заваривање.

У разговору са цариницима 59-годишњи возач камиона из Новог Сада, рекао је да осим поменуте робе коју превози нема ништа за пријављивање.

Међутим, у кабини камиона, на сувозачком седишту и испред њега пронађене су четири картонске кутије и две кесе пуне реплика православних икона, иконица и магнета са ликовима светитеља.

Кријумчарене реплике икона ће бити задржане до окончања прекршајног поступка покренутог против возача камиона и превозника.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб