ВестиЗапочети радови на реконструкцији северне фасаде Народног музеја „Зајечар”

Започети радови на реконструкцији северне фасаде Народног музеја „Зајечар”

Реконструкција северне фасаде Народног музеја „Зајечар”

Прошле недеље започети су радови на реконструкцији северне фасаде Народног музеја „Зајечар”, средствима које је Музеју одобрило на Конкурсу Министарство културе и информисања Републике Србије.

Министарство културе и информисања Републике Србије одобрило је ове године Народном музеју „Зајечар” 4.000.000,00 динара за реконструкцију северне и западне фасаде (прочеља зграде) и замену фасадне столарије на источној фасади, реконструисаној средствима Министарства културе и информисања Републике Србије 2019. године (када је урађено комплетно препокривање крова, изолација, западна фасада и адаптација система грејања – у коју је Музеј уложио сопствена средства).

Радовима на реконструкцији зграде Музеја 2019. и 2020. године, овом здању, саграђеном још 1927. године за потребе Војне дирекције за изградњу (у којој се Музеј налази од свога оснивања, 27. марта 1951. године), полако се враћа првобитни изглед. Истовремено, ово су први свеобухватни радови на реконструкцији зграде од њеног настанка.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб