Тимочка КрајинаЗајечар"Заврни рукаве Зајечар" 24. марта на Краљевици

„Заврни рукаве Зајечар“ 24. марта на Краљевици

Еколошка акција „Заврни рукаве Зајечар“ биће одржана на Краљевици у Зајечару, у недељу 24. марта 2024.

Окупљање је предвиђено на паркингу градског базена на Краљевици. Акција се одржава у склопу националне кампање „Заврни Рукаве“, коју је покренула еколошка организација Еко Стража.

Почетак је у 12:00 сати.

„Драги суграђани, позивамо вас да се у недељу (24. марта) од 12:00 часова придружите чишћењу наше Краљевице. Окупљање је код градског базена, на паркингу и тамо ћете добити информације како и где заједно чистимо. Замолили бисмо вас да понесете рукавице и вреће уколико сте у могућности, као и неку воду или освежење. Ова акција се одржава у склопу националне кампање чишћења коју је покренула Еко Стража и има за циљ да се омасови свест о чувању природе, али и великим количинама смећа које можемо наћи у њој, као и о проблему нерегулисаних, дивљих депонија у скоро свакој општини широм Србије. Према подацима које смо добили од Одељења за урбанизам, грађевинске и комунално стамбене послове града Зајечара, у 2020. години на територији општине Зајечар постојало су 53 дивље депоније. Проблем управљања отпадом је један од значајних за већину становника општине Зајечар, јер један део села, попут Николичева у коме се налази и извор термоминералне воде, није обуваћен организованим извожењем комуналног отпада. Чак и да постоје постављени контејнери или канте у тим местима, оне се неретко претворе у мале депоније, јер мештани нису у могућности да прописно даље одлажу смеће, нити се тој теми у значајној мери посвећује довољно пажње, првенствено од стране институција, али и стручних лица“ стоји у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб