ВестиЗавршен турнир „Балкан куп Зајечар 2020”: Победник екипа „Phoenix” из Бугарске

Завршен турнир „Балкан куп Зајечар 2020”: Победник екипа „Phoenix” из Бугарске

Међународни турнир у малом фудбалу „Балкан куп Зајечар 2020”
Фото: Facebook / БАМФ – Плевен

Минулог викенда у Спортској хали на Краљевици одржан је први Међународни турнир у малом фудбалу „Балкан куп Зајечар 2020”. Шамион турнира је екипа „Phoenix” из Ловеча у Бугарској, која је у финалу победила локални КМФ „Тимок”.

У трци за титулом шампиона турнира „Балкан куп Зајечар 2020”, одржаном у Зајечару, учествовало је 16 тимова, 13 бугарских и 3 екипе из Зајечара, а међу њима је било више од 300 Бугара и Срба.

У завршном делу такмичења, у финалу су одмерили снаге фудбалери екипа „Phoenix” из Ловеча и КМФ „Тимок” из Зајечара. После изванредне борбе и сјајне игре, бугарска екипа је изашла као победник, а утакмица је завршена резултатом 2:0. Ове две екипе су се сусреле и у групној фази такмичења, у групи „Б“, када су играчи „Тимока” дошли до победе после извођења пенала.

КМФ „Тимок” Зајечар
Фото: Facebook / БАМФ – Плевен

Екипа „Phoenix” је снаге у полуфиналу одмерила са још једном зајечарском екипом – „Uniprom M”, која је завршена резултатом 2:0 у корист Бугара.

Охрабрени успехом, руководство је најавило покретање велике иницијативе за унапређење „Балканског купа”, у којој ће учествовати тимови из Турске, Румуније и Македоније. „БАМФ – Плевен” је најавио своју другу реализацију у новембру, са солидним наградним фондом од 5.000 евра.

Организатори ове спортске манифестације су Град Зајечар и Бугарска асоцијација мини фудбала, а подршку су пружили и Спортски савез града Зајечара и Фудбалски савез града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб