ВестиЗавршена 19. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

Завршена 19. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

19. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

У Зајечару је завршена 19. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana” која је окупила око 50 полазника и 31 предавача и из Србије, Бугарске, Македоније, Републике Српске, Хрватске, Немачке и Италије.

Директор школе проф. др Миленко Бодин пријатно је изненађен великим интересовањем учесника, и то не само филозофске струке, већ и припадника других интелектуалних струка које је привукла тема овогодишње филозофске школе „Безбедност и слобода”. Они су допринели да се ова тема у Зајечару осветли и да се појаве најквалитетнија мишљења о овим кључним проблемима не само друштва у Србији, већ и у Европи и свету.

Међу еминентним предавачима у школи био је и професор филозофије Стефан Зоргнер који предаје на Универзитетима у Риму и Берлину. Он истиче да је уживао у раду филозофске школе и да је срео многе колеге са Балкана, са којима се и раније сусретао, са којима дели иста интересовања. Што се тиче теме скупа, добро је што су ту били заступници и аналитичке и континенталне филозофије што је допринело доношењу квалитетнијих закључака.

Организатори филозофске школе су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” и Центар за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб