ВестиЗавршена 20. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

Завршена 20. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

20. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana”

На Ромулијани код Зајечара данас је завршена 20. Међународна филозофска школа „Felix Romuliana” која је због пандемије корона вируса ове године одржана са знатно мањим бројем учесника у односу на предходне школе и трајала је краће, непуна два дана.

Директор филозофске школе проф. др Миленко Бодин истиче да је ово први јавни скуп у Зајечару од почетка пандемије и захваљује домаћинима на помоћи у организовању школе.

„Тема овог филозофског скупа била је ’Безбедност и слобода у светлу пандемијске опасности’, и више од 10 наших интелектуалаца приступило је веома озбиљно изради својих реферата. Многи други, углавном из иностранства, који су били спречени да дођу из објективних разлога, послаће своје прилоге за будући Зборник радова са 20. Међународне филозофске школе који ће бити од ширег значаја. Остаће као документ једног времена којим ће Зајечар и Србија моћи да се поносе јер је ово први филозофски скуп у Европи који је рефлектовао и промишљао проблеме пандемије корона вируса. У том смислу потврђен је циљ ове школе, да филозофија буде у функцији најважнијих савремених проблема, да даје допринос њиховом разматрању и да покуша да изнедри одговоре на та актуелна питања”, каже Бодин.

Организатори Међународне филозофске школе су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић из Зајечара и Центар за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб