VestiZdravstvena ustanova u Zaječaru dobila novo sanitetsko vozilo

Zdravstvena ustanova u Zaječaru dobila novo sanitetsko vozilo

Sanitetska vozila
Foto: YouTube / Screenshot

Sredstva za nabavku 12 saniteta, u ukupnom iznosu od približno 134 miliona dinara, raspoređena su na javnom konkursu koji je sprovelo Ministarstvo pravde. Vozila su uručena zdravstvenim ustanovama u Zaječaru, Sjenici, Aleksincu, Somboru, Lebanu, Inđiji, Topoli, Beloj Palanci, Prijepolju, Ražnju, Sokobanji i Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Ministarka pravde Nela Kuburović podsetila je na to da se četvrtu godinu zaredom dodeljuju sredstva iz oportuniteta, prikupljena zahvaljujući radu tužilaštava, i da je ove godine Ministarstvo, na osnovu sprovedenog konkursa, dodelilo 470 miliona dinara za 150 projekata.

Takođe, Kuburović je dodala i to da je za četiri godine izdvojeno približno 700 miliona dinara za ovu namenu, pri čemu je najviše iskorišćeno za nabavku sanitetskih vozila, približno 300 miliona dinara.

Kuburović je najavila da će početkom 2020. godine biti raspisan peti konkurs, uputivši poziv svim zainteresovanim ustanovama kojima je potrebna pomoć da se prijave.

Ministarstvo pravde od 2016. godine kontinuirano sprovodi javni konkurs za dodelu novca koja javna tužilaštva prikupe po osnovu oportuniteta, sa ciljem izbora projekata od javnog interesa u oblasti zdravstva, kulture, prosvete, humanitarnog rada.

Ministarstvo je i u 2019. godini organizovalo javni konkurs, a za 150 projekata izdvojeno je 470 miliona dinara.

Za nabavku sanitetskih vozila i medicinske opreme za 35 zdravstvenih ustanova opredeljeno je približno 182 miliona dinara, a za 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite odobreno je gotovo 70 miliona dinara.

Za renoviranje i opremu 65 škola i vrtića raspoređeno je približno 142 miliona dinara, dok je 11 projekata iz oblasti kulture dobilo gotovo 51 milion dinara.

Ukupno je od 2016. godine za 450 projekata izdvojeno više od 1,6 milijardi dinara, a od čega je za zdravstvo opredeljeno gotovo 700 miliona dinara.

U protekle četiri godine iz sredstava oportuniteta nabavljeno je 67 sanitetskih vozila.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub