ВестиЗима уз облаке, највиша дневна температура до 5 степени

Зима уз облаке, највиша дневна температура до 5 степени

У Србији облачно, местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Ујутро на југу понегде и са кишом, локално обилнијим падавинама. Послеподне на северу престанак падавина. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -1 до 3, највиша од 2 до 5 степени.

У Зајечару преподне киша, током дана облачно са престанком падавина. Умерен до јак ветар, западни и северозападни. Минимална температура 1, максимална дневна до 4 степена. Сутра претежно облачно и суво. Најнижа температура -1, највиша око 3 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу изазвати уобичајене тегобе код хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са повишеним крвним притиском и респираторним проблемима.

Главобоља и раздражљивост се могу јавити као метеоропатске реакције.

АМСС

Возаче на путевима у Србији данас очекују мокри и клизави коловози уз кишу и умерен снег, па је потребан посебан опрез уз брзину прилагођену условима на путу, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

У планинским пределима, посебно на југозападу и западу Србије, формиран је нов снежни покривач на коловозу и возачима су поред зимских гума на возилу на појединим деоницама неопходни и зимски ланци.

Снега има на коловозу у околини Ужица, Нове Вароши, Ваљева, Лознице и Краљева, на прилазима ка Копаонику, Дивчибарама, Тари, Златибору и Гочу, али и на територији Сјенице, Зајечара и Неготина, где и даље пада.

Непроходан је пут Одвраћеница–Преко Брдо, док су на бројним локалним путевима у околини Шапца, Краљева, Мионице, Крупња, Осечине и Љубовије, Ваљева, Јошаничке бање, на снази забране за камионе с приколицом и шлепере.

Према најави АМСС-а, на ауто-путу од петље Пожаревац до петље Велика плана због радова у пуном профилу ауто-пута од сутра до 29. јануара од 08:00 до 16:00 часова биће затворене зауставна возна и саобраћајна трака, а саобраћај ће бити преусмерен у претицајна трака.

На теретним терминалима граничних прелаза на Хоргошу и на Шиду возила се задржавају сат времена, на Келебији 240 минута, а на Батровцима око два сата, наведено је у саопштењу АМСС-а.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб