ВестиЗимско јутро, пролећни дан, највиша дневна температура до 25 степени

Зимско јутро, пролећни дан, највиша дневна температура до 25 степени

Фонтана „Мајка и дете” у Зајечару

У Србији јутро хладно, понегде са слабим приземним мразем и маглом која се понегде може задржати и током преподнева, а на истоку и југу Србије локално се очекује и слаб мраз на 2 м висине. Током дана претежно сунчано и топло. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Крајем дана на северу постепено повећање облачности. Најнижа температура од -1 до 9, а највиша од 20 до 25 степени.

У Зајечару сунчано до местимично облачно. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 4, максимална дневна до 23 степена. Сутра претежно облачно и суво. Најнижа температура 8, највиша до 23 степена.

АМСС

Возаче у Србији очекује прохладно јутро без падавина, али са слабим јутарњим мразем и сумаглицом која понегде може прећи и у маглу, као што је то случај на подручју западне, јужне и источне Србије, где је видљивост смањена на стотинак метара.

Уколико наиђу на такве деонице, возачи треба да укључе предња и задња светла за маглу, уколико их поседују, а могу да користе и сва четири показивача правца како би били боље примећени на путу.

Возачи треба да обрате пажњу на слаб јутарњи мраз у источним и јужним деловима Србије, због којег може доћи до поледице што представља опасност од губљења контроле над возилом, посебно уколико брзина није прилагођена.

На наплатним рампама, као и на граничним прелазима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб