ВестиЗимско јутро у Србији, али поподне осетна промена

Зимско јутро у Србији, али поподне осетна промена

Мраз
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутру хладно са слабим приземним мразем, а понегде се очекује и слаб мраз на 2 метра висине, по котлинама магла, на југоистоку умерено облачно. Током дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен, јужних смерова. Најнижа температура од -2 до 4, највиша од 12 до 16 степени.

У Зајечару променљиво облачно и свежије. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 2, максимална дневна око 13 степени. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 0, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити повољније.

У јутарњим сатима опрез се саветује кардио и цереброваскуларним болесницима.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима, а током дана умерене активности.

Могућа је главобоља код осетљивих особа.

АМСС

У Србији је освануло хладно јутро, без падавина, а возаче очекује добра проходност путева и суви коловози, са уобичајеном јутарњом гужвом.

Магле нема, док са слабим јутарњим мразем треба рачунати на путевима у планинским пределима, зато поштујте ограничења у брзини, а брзину додатно смањите на деоницама где је коловоз влажан, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Посебно треба бити пажљив у вожњи на мостовима и надвожњацима.

Према информацијама Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима на излазу из земље, на граничном прелазу Батровци теретна возила чекају два сата, а на Градини један сат.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб