ВестиЗубато сунце: Изнад већег дела Србије променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима

Зубато сунце: Изнад већег дела Србије променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима

Изнад већег дела Србије променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. У планинским пределима и на југу земље претежно облачно местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од -12 до -8 степени, највиша дневна од -5 до 0.

У Зајечару претежно облачно, суво и хладније. Умерен до јак ветар, западни и северозападни. Минимална температура -6, максимална дневна око 2 степена. Сутра углавном тмурно и облачно. Најнижа температура -5, највиша до 3 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним тегобама се саветује известан опрез услед очекиваног утицаја биометеоролошких прилика.

Несаница и главобоља су могуће код метеоропата.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

АМСС

На путевима у Србији возаче данас очекују углавном суви коловози на северу земље, док у осталим крајевима има снега па је потребан опрез због поледице, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Зимска опрема потребна је на подручју Лесковца, Врања, Димитровграда и Пирота, а возачима се препоручује да возе на безбедном одстојању и поштују брзину предвиђену за зимске услове вожње.

АМСС је саветовао возачима да на пут крену у најтоплијем делу дана, али је упозорио да је и тада висок ризик од поледице на путу посебно на мостовима, надвожњацима, путевима поред река и језера, и преко планинских предела.

На снази је забрана за камионе са приколицом и шлепере на путевима Јошаничка Бања–Копаоник, Краљево–Брезна–Гоч и Копаоник–Рудница.

На наплатним рампама и на граничним прелазима јутрос нема задржавања возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб