DruštvoZdravljeRajačka narodna škola zdravlja: Kovid paralele – Tri na tri

Rajačka narodna škola zdravlja: Kovid paralele – Tri na tri

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

U iščekivanju Nove godine u kovid krizi, nalazimo se pred novim KOVID REBUSOM:

Ko će pobediti? Na jednoj strani stoje virusi: delta, omikron i grip, na drugoj: masovni imunitet – zdravlje naroda, molnupiravir čudotvorni lek nabavljen iz Amerike i VAKCINE!

Iščekujući sednicu Kriznog štaba pred Novu godinu, štapski epidemiolozi vire kroz tarabe ili gledaju peko zida poprište borbe, i prognoziraju loš ishod u korist Kovida 19, prognozirajući posle praznika pojavu velikog broja zaraženih i umrlih.

Iz izjava dr Kona i prof. dr Tiodorovića ovih dana, jasno se vidi da su oni za stroge restriktivne mere, ali kako kaže pomenuti profesor, poltičko-ekonomski odnosi su takvi da se mere koje oni predlažu ne mogu izvršiti! Tako je najčešće bilo tokom protekle nepune dve godine borbe sa epidemijom. Da li je umesno sada postaviti pitanje: Šta bi se događalo da u Kriznom štabu nema epidemiologa? Bilo bi isto kao i da su u njemu. O onome šta će se činiti radi suzbijanja epidemije odlučuju AB i AV.

Epidemiološka situacija se proglašava „stabilnom“, „povoljnijom“, „mirnom“, mada ona može biti sigurna, nesigurna i nepovoljna. A kada na dnevnom nivou imamo više od 1.000 novozaraženih, trenutno ih je ispod hiljadu onda je epidemiološka situacija NEPOVOLJNA.

S obzirom na masovna druženja tokom novogodišnjih i božićnih praznika ona će ostati i dalje nepovoljna, praćena velikim brojem novozaraženih i umrlih. Prof. dr Tiodorović otkrio je koliko oni koji rukovode suzbijanjem epidemije računaju na masovni imunitet. Zajedno sa vakcinisanjem, poboljšaće se epidemiološka situacija. Ali, to nije u skladu sa glavnim ciljem borbe protiv epidemije.

GLAVNI CILJ BORBE SA EPIDEMIJOM JE SPREČAVANJE ZARAŽAVANJA I UMIRANJA OD KORONA VIRUSA. Ono što se događa u zajednici da bi se stekao kolektivni imunitet – suprotno je tome.

Danas je sednica Kriznog štaba i donošenje dluka o ponašanju naroda u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Pre godinu dana bilo je zabranjeno okupljanje na proslavama pomenutih praznika. Neki od članova Kriznog štaba, dali su u vezi s tim izjave kao na početku epidemije kada nije bilo vakcina, da se „moramo naviknuti da živimo sa kovidom“, a sada u vezi sa praznicima i okupljanjima radi proslava „mora da se živi“. I jedna i druga ideja je u suprotnosti sa životom u korona ropstvu. Korona se mora pobediti i korona ropstvo prekinuti!

Opet se uzdamo u sreću. U jednoj svojoj knjizi o opstanku vrsta, Darvin je na kraju četvrte glave napisao da opstaju samo one vrste koje su zdrave i imaju sreću. U Kovid krizi opstaje onaj koji je zdrav (a to znači da ima solidan imunitet, vakcinisan ili je preležao COVID-19) i koji ima sreću da se u životu ne susretne i ne zarazi korona virusom.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx