КолумнаАшик ЖенаАшик Жена: У ком добу се налазите?

Ашик Жена: У ком добу се налазите?

Ашик Жена: У ком добу се налазите?

„Стиже пролеће… Жао ми је свих оних којима то није важно”, рекао је велики Душко Радовић.

И заиста, почетак светлијих и топлијих дана, који нам природно уносе елан и позитивну енергију, заслужује лепу добродошлицу и неки вид прославе.

Ове године сам открила један занимљив синхроницитет… Пролеће нам је стигло баш када се обележава Међународни дан среће! Још једна потврда да случајности не постоје, зар не?

И, знате шта је још интересантно? Тај циклус који постоји у природи, смена годишњих доба, постоји у свакоме од нас.

Свака особа на овом свету доживи тај дан када се пробуди из зимског сна, када у њој оживи пролеће. Тада процветамо. Осећамо да је дошло време за нови почетак, да креће неки нови циклус у нашем животу. То је идеално време да се у налету пријатне енергије и ентузијазма, засади неко семе среће. Јер, знате, пролеће је време кад се сади… Неко ће садити лук, неко нову идеју за свој посао… шта год да одлучите да „засадите“ овог пролећа, не заборавите да то семе добро залијете вером!

Након пролећа, доћи ће лето… Неко ће видети прве плодове свог рада. Али, уме лето да буде и варљиво… деси се понекад велика суша, појави се некад негде и коров… Али то није разлог да престанете да верујете да ће оно што сте засадили уродити плодом. То је само лето, знате… Заливајте више, радите паметније.

Након лета, долази јесен. Стижу плодови! Коначно се види шта је ко засадио и колико је труда и рада уложио. Истовремено, одвијају се велике припреме за зиму…

Када дође зима, опет наступи онај смирај. Чини нам се да се не дешава ништа, да нам живот спава. Тешко нам је да се покренемо, имамо осећај да стојимо у месту. Када дође зима, немојте заборавити да је и она само део тог природног циклуса у нама и да јој мора доћи крај, иако она уме да се одужи… Прихватите је као део процеса и искористите је да се припремите за почетак новог циклуса.

Смена годишњих доба унутар нашег бића не поклапа се увек са њиховом календарском сменом, али сам сасвим сигурна да умете да препознате у ком се добу када налазите.

Искрено се надам да сте од оних којима је почетак пролећа важан. И верујем да ћете засадити семе нечега што вам је заиста битно.

Срећно пролеће свима који славе и нека пролеће у вама што дуже траје!

До читања,

Ашик Жена

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб