Вести28. „Дани Зорана Радмиловића”: Вечерас свечана додела награда — Раде Шербеџија добитник...

28. „Дани Зорана Радмиловића”: Вечерас свечана додела награда — Раде Шербеџија добитник награде за најбољег глумца

28. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића” — Осми дан

Титулу најбољег глумца на фестивалу 28. „Дани Зорани Радмиловића” понео је Раде Шербеџија, за најбољу представу по избору публике изгласана је „Сјећаш ли се Доли Бел”, награда за визуелни идентитет „Крстомир Миловановић” додељена је представи „Ко се боји Вирџиније Вулф”, док је за најбољу представу 2. Фестивала малих позоришних форми проглашена „Кројецерова соната” у извођењу Влада Керошевића.

Жири 28.Фестивала „Дани Зорана Радмиловића” у саставу: Небојша Брадић — председник, Душко Љуштина — члан и др Мирослав Радоњић — члан, донео је одлуку да награду за најбоље глумачко остварење на Фестивалу додели Радету Шербеџији за улогу Џорџа у представи „Ко се боји Вирџиније Вулф” по тексту Едварда Олбија у режији Ленке Удовички и продукцији Казалишта „Ulysses”, Загреб и Београдског драмског позоришта.

„Виртоузна и суптилна, прочишћена до суштине, глумачка игра Радета Шербеџије дубоко промишља друштво и свет у коме живимо и умиремо”, стоји у образложењу жирија.

Жири у истом саставу донео је одлуку да награду за визуелни идентитет „Крстомир Миловановић” додели представи „Ко се боји Вирџиније Вулф” Казалишта „Ulysses” и Београдског драмског позоришта.

„Сценографија Стефано Катунара и костими Бјанке Аџић Урсулов пружили су прави уметнички доживљај, дали прецизну атмосферу за одличну представу ’Ко се боји Вирџиније Вулф’”, истакли су чланови жирија.

Најбоља представа по избору публике, са просечном оценом 9,54, је представа „Сјећаш ли се Доли Бел” Абдулаха Сидрана у режији Кокана Младеновића, у извођењу ансамбла Камерног театра 55 из Сарајева.

Жири 2. Фестивала малих позоришних форми у саставу: Иван Бекјарев — председник, Спасоје Ж. Миловановић — члан и Ненад Новаковић — члан, једногласно је донео одлуку да за најбољу представу прогласи „Кројцерову сонату” у извођењу Влада Керошевића за интензитет емоција и ванредних контраста расположења у тумачењу једног од најзначајнијих ликова светске књижевности. Владо Керошевић је својом интерпретацијом мрачног, дискутабилног и контроверзног Позднишева учинио да се позориште у пуном свом сјају представи као најзначајнија уметност, стоји у образложењу жирија.

Свечаност доделе награда је вечерас у 20:00 сати у сали позоришта. У част награђених, у наставку програма биће одиграна представа „Бродоломке” Казалишта „Морузгва” из Загреба. Ове године још једна представа биће одиграна у част награђених, „Код куће/Кабул” Народног позоришта из Београда, у извођењу Душанке Стојановић Глид, од 18:00 сати у Центру за културу у Котлујевцу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,352ПратилацаЛајкуј
4,211ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб