Тимочка КрајинаЗајечар38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак” 12. и 13. августа

38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак” 12. и 13. августа

38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак” у Вражогрнцу

38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак” биће одржана у петак и суботу, 12. и 13. августа 2022. у Вражогрнцу, код Зајечара.

Прво вечери, у петак, биће организовано вече кореографског фолклора на коме ће учествовати КУД-ови из: Вражогрнаца, Великог Извора, Халова, Градскова и Осипаонице, као и Фолклорни ансамбл Друштва Рома „Јовица Јоца Михаиловић” и ГФА „Зо-Ра” из Зајечара.

Друго фестивалско вече биће такмичарског карактера. Оцењиваће се сценски приказ обичаја и наступ изворних група, као селекција за учешће на Републичким смотрама народног стваралаштва у Горњем Милановцу и Тополи. Учествоваће КУД-ови из: Вражогрнца, Звездана, Рготине, Бучја, Сикола и Оштреља.

Почетак културно-уметничког програма је обе вечери у 20:00 сати.

Такође, другог дана смотре, предвиђено је и такмичење у кувању гулаша, које ће почети у 16:00 сати.

38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак” у Вражогрнцу

Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Вражогрнац.

 

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб