ДруштвоАкција појачане контроле саобраћаја у Србији од 29. јула до 2. августа

Акција појачане контроле саобраћаја у Србији од 29. јула до 2. августа

Саобраћајна полиција

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће, у периоду од 29. јула до 2. августа 2022. на територији Републике Србије, спровести акцију појачане контроле саобраћаја.

Ова акција ће бити спроведена с обзиром да се током предстојећег викенда очекује појачана фреквенција саобраћаја због смене туриста, као и због чињенице да је од почетка месеца изгубило живот 48 учесника у саобраћају.

Акција ће бити усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса, као и непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње.

Како би се повећала безбедност пешака, брзина ће бити мерена и у зонама пешачких прелаза на којима је у претходном периоду долазило до угрожавања њихове безбедности.

Управа саобраћајне полиције скреће пажњу да већина погинулих возача и путника у возилу није користила сигурносни појас, као и да су три од четири погинула возача мотоцикла управљала мотоциклом без возачке дозволе одговарајуће категорије.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да у наредном периоду повећају опрезност, да покажу потребну дозу одговорности и да поштујући прописе допринесу побољшању стања безбедности саобраћаја на путевима, наводи се у саопштењу МУП-а.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб