Тимочка КрајинаЗајечарОбавештење о почетку израде Стратегије за младе града Зајечара

Обавештење о почетку израде Стратегије за младе града Зајечара

Обавештење о почетку израде Стратегије за младе града Зајечара

Град Зајечар обавештава заинтересовану јавност о почетку израде Стратегије за младе града Зајечара за период 2023–2029. године, у складу са чл. 32. и 34. Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РС”, број 30/18).

Скупштина града, на седници одржаној 22. јуна 2022. године, донела је Одлуку о изради Стратегије за младе града Зајечара за период 2023–2029. године. Наведеним стратешким документом, успоставља се основ за даљи развој и унапређење омладинске политике, са посебним освртом на здравље и благостање, безбедност и запосленост младих у заједници. Поступак усвајања Стратегије (који поред осталог подразумева укључивање заинтересованих страна у све фазе доношења документа јавне политике), у потпуности се спроводи у складу са прописима којима се уређује плански систем у Републици Србији. Спровођење консултација са заинтересованим странама, планирано је у наредном периоду на више начина (у виду округлих столова, упитником, у писаној форми итд…).

Имајући у виду све наведено, Град Зајечар позива заинтересовану јавност да достави своје предлоге за омладинску политику и унапређење положаја младих до 15. августа, на електронску адресу omladina@zajecar.info, а све младе од 15–30 година да попуне упитник како би се заједничким снагама створили услове за бољу будућност младих у локалној заједници.

Упитник се налази на овом линку.

За приступ упитнику, доступан је и QR код (насловна фотографија).

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб