Timočka KrajinaBorAkcija "Posadi Svoj Hlad": Stigle sadnice u Zaječar, Bor, Kladovo i Sokobanju

Akcija „Posadi Svoj Hlad“: Stigle sadnice u Zaječar, Bor, Kladovo i Sokobanju

Foto: Opština Kladovo

U toku je treća akcija sadnje koja se održava u 100 gradova i opština Republike Srbije. Sadnice će biti podeljene u petak 10. decembra 2021.

I ove jeseni društveno odgovorne kompanije i fondacije obezbeđuju sadnice koje građani besplatno mogu da preuzmu i posade sa članovima svoje porodice. Cilj je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina.

U petak 10. decembra u 12.00 sati vrši se podela dvogodišnjih sadnica belog jasena, a na sajtu posadisvojhlad.rs/opstine građani mogu da dobiju informacije o lokacijama podele.

Sadnice će biti podeljene i u gradovima u Timočkoj Krajini, kao što su Zaječar, Bor, Kladovo i Sokobanja.

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu. Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju, a žele da posade Svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju.

Određeni broj sadnica opštinska uprava odmah po prijemu prosleđuju školama i vrtićima svoje opštine da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća. Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju.

Akciju po treći put za redom organizuje NVO „Zeleni Razvojni Centar“ uz podršku partnerskih društveno odgovornih kompanija.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx