Тимочка КрајинаБорАкција "Посади Свој Хлад": Стигле саднице у Зајечар, Бор, Кладово и Сокобању

Акција „Посади Свој Хлад“: Стигле саднице у Зајечар, Бор, Кладово и Сокобању

Фото: Општина Кладово

У току је трећа акција садње која се одржава у 100 градова и општина Републике Србије. Саднице ће бити подељене у петак 10. децембра 2021.

И ове јесени друштвено одговорне компаније и фондације обезбеђују саднице које грађани бесплатно могу да преузму и посаде са члановима своје породице. Циљ је пошумљавање урбаних градских и сеоских средина.

У петак 10. децембра у 12.00 сати врши се подела двогодишњих садница белог јасена, а на сајту posadisvojhlad.rs/opstine грађани могу да добију информације о локацијама поделе.

Саднице ће бити подељене и у градовима у Тимочкој Крајини, као што су Зајечар, Бор, Кладово и Сокобања.

Обезбеђене су двогодишње сертификоване саднице белог јасена са високим процентом успешности садње. Свако ко жели да преузме садницу има само једну обавезу, да је посади. Ко никада није посадио дрво може то да учини уз упутство за садњу које такође долази уз сваку садницу. За све грађане који немају слободну локацију за садњу, а желе да посаде Своје дрво, локалне самоуправе обезбеђују локације за слободну садњу.

Одређени број садница општинска управа одмах по пријему прослеђују школама и вртићима своје општине да би се и најмлађи укључили и едуковали о важности садње дрвећа. Број садница за поделу варира од општине до општине у зависности од могућности локалне привреде да се укључи у акцију и обезбеди већи број садница за грађане места у ком послују.

Акцију по трећи пут за редом организује НВО „Зелени Развојни Центар“ уз подршку партнерских друштвено одговорних компанија.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб